Cast ‘Dummie de Mummie’ bekend

Cast ‘Dummie de Mummie’ bekend

Utrecht, 19 maart 2014

— PERSBERICHT –

Cast ‘DUMMIE DE MUMMIE’ bekend

 

De hoofdrolspelers van Dummie de Mummie, de verfilming van de bekende boekenreeks van Tosca Menten zijn bekend. Naast Dummie de Mummie zal Julian Ras, bekend van Bouwdorp, Bennie Stout en de eerste  Club van Sinterklaas film, te zien zijn als Dummies beste vriend Goos. Goos vader wordt gespeeld door Roeland Fernhout (Floor Faber, Bride flight), Ton Kas (Mannenharten, Matterhorn) is Meester Krabbel en Jennifer Hoffman (‘Dokter Tinus’, ‘Verborgen gebreken’) zal te zien zijn als de strenge Juffrouw Friek. Het verhaal draait om de elfjarige Goos Guts die op een dag een mummie in zijn tuin vindt. De film is een samenwerking tussen producent Paul Voorthuysen en scenarioschrijver Tijs van Marle, die eerder hitfilms Mees Kees en Mees Kees op Kamp afleverden. De regie is in handen van Pim van Hoeve (Liever Verliefd, Bernhard, Schavuit van Oranje). Begin april gaan de opnames van start, waarna de jeugdfilm najaar 2014 in de bioscoop wordt verwacht.

Van de boeken zijn inmiddels vijf delen verschenen bij Uitgeverij Unieboek Het Spectrum B.V./Van Goor. Niet alleen in Nederland is Dummie een succes, de reeks wordt door het jeugdlabel van Penguin Books Engelstalig uitgebracht en wordt ook gelezen in o.a. Duitsland, Polen, Italië, China, Bulgarije, Litouwen en Australië. Naast de boeken is er een Dummie de Mummie website en verschijnt er een tijdschrift.

Het verhaal

Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je de tuin in en je ontdekt ineens een mummie. Wat doe je dan? In het geval van Goos en zijn vader Klaas loopt hun idee om net te doen alsof Dummie hun Egyptische neefje is uit op een heel stoer avontuur. Dummie moet natuurlijk mee naar school, maar mag nooit zijn magische scarabee kwijtraken!

DUMMIE DE MUMMIE wordt geproduceerd door PVPictures. De jeugdfilm wordt onder meer gefinancierd door Nickelodeon, het Nederlands Fonds voor de Film en het Abraham Tuschinski Fonds. Dutch FilmWorks verzorgt de distributie.

Voor meer informatie over DUMMIE DE MUMMIE neemt u contact op met Dutch FilmWorks, Peter de Haan, Publicity manager. T: +31 88 120 2040 M: +31 650 643 916 E: pdehaan@dfw.nl Website: www.dfw.nl, social media: https://twitter.com/DutchFilmWorks en http://www.facebook.com/DutchFilmWorksNL /

Voor meer informatie over de boekenreeks kunt u contact opnemen met Susanne van Dijk-Diependaal.T: 030-7998342 E: susanne.vandijk@unieboekspectrum.nl

Zie ook: http://www.dummiedemummie.nl  /  www.facebook.com/dummiedemummieboek