Dummie de Mummie komt tot leven op het witte doek


Utrecht, 5 maart 2014

— PERSBERICHT –

‘DUMMIE DE MUMMIE’ KOMT TOT LEVEN OP HET WITTE DOEK

Maashi! Na 140.000 verkochte boeken in Nederland is het de hoogste tijd voor een bioscoopfilm over DUMMIE DE MUMMIE. De avonturen van de kleine Egyptische held en zijn Nederlandse vriendje Goos zullen daarom nog dit jaar verfilmd worden én in de filmzalen verschijnen. Producent Paul Voorthuysen en scenarioschrijver Tijs van Marle, die eerder hitfilms MEES KEES en MEES KEES OP KAMP afleverden, komen nu samen om de populaire verhalen van Tosca Menten naar het witte doek te brengen. De cast van het ‘real life’ filmavontuur is nog niet bekend, maar de opnames gaan naar verwachting nog dit voorjaar van start voor een premiere in de herfstvakantie.

De regie van de boekverfilming zal in handen zijn van Pim van Hoeve (LIEVER VERLIEFD, BERNHARD, SCHAVUIT VAN ORANJE). Van de boeken zijn inmiddels vijf delen verschenen bij Uitgeverij Unieboek Het Spectrum B.V./Van Goor. Niet alleen in Nederland is Dummie een succes, de reeks is door het jeugdlabel van Penguin Books Engelstalig uitgebracht en wordt ook gelezen in o.a. Duitsland, Polen, Italië, China, Bulgarije, Litouwen en Australië. Naast de boeken is er een Dummie de Mummie website en zal er een tijdschrift verschijnen.

Het verhaal
Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je de tuin in en je ontdekt ineens een mummie. Wat doe je dan? In het geval van Goos en zijn vader Klaas loopt hun idee om net te doen alsof Dummie hun Egyptische neefje is uit op een heel stoer avontuur. Dummie moet natuurlijk mee naar school, maar mag nooit zijn magische scarabee kwijtraken!

DUMMIE DE MUMMIE wordt geproduceerd door PVPictures. De jeugdfilm wordt onder meer gefinancierd door het Nederlands Fonds voor de Film en het Abraham Tuschinski Fonds. Dutch FilmWorks verzorgt de distributie.

Voor meer informatie over DUMMIE DE MUMMIE neemt u contact op met Dutch FilmWorks, Peter de Haan, Publicity manager. T: +31 88 120 2040 M: +31 650 643 916 E:pdehaan@dfw.nl Website: www.dfw.nl, social media: https://twitter.com/DutchFilmWorks en http://www.facebook.com/DutchFilmWorksNL /

Voor meer informatie over de boekenreeks kunt u contact opnemen met de afdeling marketing & promotie van de uitgeverij: promotie@unieboekspectrum.nl of 030 – 799 83 00.

Zie ook: http://www.dummiedemummie.nl  /  www.facebook.com/dummiedemummieboek