FAMILIEFILM SUPERJUFFIE WINT PUBLIEKSPRIJS FILMFESTIVAL KRISTIANSAND

FAMILIEFILM SUPERJUFFIE WINT PUBLIEKSPRIJS FILMFESTIVAL KRISTIANSAND

De familiefilm Superjuffie heeft afgelopen zaterdag de prijs van het publiek gekregen op het prestigieuze Noorse Kristiansand International Children’s Film Festival 2019 (KCIFF), het bekendste Scandinavische jeugdfestival. Deze prijs wordt door het publiek toegekend aan de meest populaire film binnen de competitie.

 

Scenarioschrijver Tijs van Marle was op het festival aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen: “Het was super speciaal om in volgepakte zalen met Noorse kinderen te merken dat onze Nederlandse Superjuffie overal de harten van het publiek veroverd.”

 

KCIFF is een jaarlijks terugkerend filmfestival in Kristiansand. Het is het grootste jeugdfestival van Noorwegen en trekt ieder jaar een groot nationaal en internationaal publiek, dit jaar bestaande uit 17.000 bezoekers. Naast het vertonen van films van over de hele wereld, biedt het festival ook workshops en lezingen aan.

 

De film, die in Nederland meer dan 300.000 bezoekers naar de bioscoop heeft getrokken, krijgt een vervolg. Er wordt druk geschreven aan Superjuffie 2, welke binnenkort in pre-productie gaat.

 

Meer internationaal succes

De film wordt internationaal goed ontvangen en wordt onder andere ook vertoond op het Busan International Kids and Youth Film Festival in Zuid-Korea, het Leeds Young Film festival in Engeland én op het Kinderfilmfest in München, Duitsland.