Leendert de Ridder wordt nieuwe Mees Kees

Leendert de Ridder wordt nieuwe Mees Kees

Acteur Leendert de Ridder gaat de rol van Mees Kees op zich nemen in de nieuwe familiefilm Mees Kees langs de lijn.

De Ridder neemt in de vierde film, die begin december in première gaat, het stokje over van acteur Willem Voogd. Dit heeft distributeur Entertainment One woensdag bekendgemaakt tijdens de finale van het Amsterdamse schoolvoetbaltoernooi. Hier reikte de nieuwe Mees Kees de prijzen uit aan de winnende scholen.

De Ridder studeerde in 2012 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Hij was onder meer op televisie te zien in de series Vrijland en Ghost Rockers. Op dit moment speelt hij in de theatervoorstelling Mariken van theatergroep Kwatta.

In Mees Kees langs de lijn moet de jonge stagiair tijdens het schoolvoetbaltoernooi opeens voor zijn moeder zorgen. Rectrix Dreus vervangt hem daarom als coach, met alle gevolgen van dien.

Miljoen

De eerste drie Mees Kees-films behaalden samen ruim 1,8 miljoen bioscoopbezoekers. Ze wonnen diverse prijzen in onder meer Duitsland, Zwitserland, Canada en de Verenigde Staten.

Het scenario van Mees Kees 4 is geschreven door Tijs van Marle en de regie is in handen van Anielle Webster. De filmserie is gebaseerd op de gelijknamige boeken van auteur Mirjam Oldenhave en illustrator Rick de Haas.