‘Dummie de Mummie’ krijgt vervolg

‘Dummie de Mummie’ krijgt vervolg

Het was wel een beetje te verwachten en nu is het ook zeker: jeugdfilm Dummie de Mummie krijgt een vervolg. De film draait sinds 9 oktober in de bioscoop en trok al ruim 330.000 bezoekers de zalen in. Daarom heeft Dutch FilmWorks nu laten weten een vervolg te zullen maken: Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba.

Het vervolg wordt ook gebaseerd op een van de boeken van schrijfster Tosca Menten. Verder keren producent Paul Vorthuysen, regisseur Pim van Hoeve en scenarist Tijs van Marle allemaal terug voor dit project. Verder keert ook Julian Ras terug om weer de rol van Goos Guts te spelen. De opnames gaan in de eerste helft van 2015 van start.

Een synopsis is er overigens ook al voor het vervolg: Als Dummie beseft dat hij niet groot kan worden en ook geen koning, wil hij in ieder geval net zo beroemd worden als zijn farao-vader. Vol zelfvertrouwen doet hij mee aan een bijzondere wedstrijd. Ondertussen heeft zijn beste vriend Goos een ander plan. Ergens op aarde bevindt zich een geheimzinnig beeldje – de sfinx van Shakaba. Misschien kan dat machtige beeldje Dummie helpen. Goos moet en zal het vinden. Maar… waar is het? Bomkak Dinges! Toch niet op de bodem van de zee?